ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ

















ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 ΛΕΠΤΑ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΚΕΙΚ (750 g)

TIP: ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΖΥΓΑΡΙΑ, ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ

1 κεσέ γιαούρτι

1 κεσέ βούτυρο γάλακτος

1,5 κεσέ σιρόπι από το γλυκό κουταλιού λεμόνι

0,5 κεσέ ζάχαρη κρυσταλλική

3 κεσέδες αλεύρι κοσκινισμένο

4 κ.γ. bakingpowder

5 αυγά

3 λεμόνια-ξύσμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το ξύσμα. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το baking και ανακατεύουμε.

Στο τέλος προσθέτουμε τα διογκωμένα ασπράδια αυγών (που έχουμε χτυπήσει με σύρμα) και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μίγμα.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε στους 170 ΟCγια 30 λεπτά.

Μόλις κρυώσει, διακοσμούμε με τα κομμάτια λεμόνι από το γλυκό κουταλιού.