ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ & ΙΒΙΣΚΟ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ & ΙΒΙΣΚΟ

















ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 ΛΕΠΤΑ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

 

ΥΛΙΚΑ

150 g ρύζι γλασέ

1 λίτρο γάλα

200 g νερό

2 κ.γ. cornflour

150 g σοκολάτα υγείας ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (SOTIRIA ARONI) τεμαχισμένη

200 g ζάχαρη

1 βανίλια stick

1 πρέζα αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε το ρύζι με νερό σε ένα σουρωτήρι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το ρύζι. Μόλις πιει το μεγαλύτερο μέρος του νερού, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το cornflourπου έχουμε διαλύσει σε 2 κ.σ. κρύο νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα ώσπου να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να λιώσει πλήρως.

Σερβίρουμε σε μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει.